Karamelové řezy

26.5.2008
Potřebujeme:

Těsto: 6 lžic polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 6 lžic cukru, 2 lžíce oleje, 6 vajec, 1 lžíce kakaa, tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu. Můžeme přidat i hrst mletých ořechů, dle potřeby mléko na zředění těsta. (Lžíce dávám vrchovaté.) Krém: 1 máslo, 1 kondenzované mléko SALKO *** Na ozdobu: čokoláda na vaření, krájené mandle.

Jak na to:

TĚSTO: Žloutky ušleháme s cukrem a olejem, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, kakao a nakonec lehce vmícháme sníh. Do těsta můžeme přidat i hrst mletých ořechů a v tomto případě musíme dle potřeby přidat trochu mléka na zředění těsta. Těsto musí být tekuté, ale ne řídké. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme.KRÉM: Ručním šlehačem utřeme máslo a potom vmícháme předem uvařené studené kondenzované mléko, které je potřeba nejlépe den předem uvařit. (Plechovku mléka celou zalijeme vodou a vaříme cca 2 hodiny. Dle potřeby kdyžtak dolíváme horkou vodu, aby byla plechovka stále potopená. Mléko potom bude hnědé zkaramelizované.) Krém namažeme na vychladlou buchtu a vršek polijeme čokoládou a ozdobíme strouhanými mandlemi.

Podobné recepty:

Karamelové řezy, Karamelové řezy, Karamelové řezy, Karamelové řezy na oplatce, Karamelové řezy