Rajská polévka se slaninou

Potřebujeme:

50 dkg rajčat, 5 dkg slaniny, 1 cibule, 3 dkg mouky, 1 litr vývaru z masa nebo jen kostí, ? lžičky cukru, 10 dkg žemle nakrájené na kostičky a osmažené na 3 dkg tuku.

Jak na to:

Rajčata rozkrájíme na čtvrtky, dáme do kastrolů a podusíme ve vlastní šťávě. Pak je protřeme sítem. Slaninu nakrájíme na kostičky, osmažíme na ní drobně nakrájenou cibuli, vše zasypeme moukou, opražíme a podlijeme vývarem. Dobře rozšleháme, povaříme a před koncem varu přidáme protlak z čerstvých rajčat. Polévku podle chuti přisladíme, osolíme a podáváme s osmaženou nakrájenou žemlí. Chceme-li tuto polévku připravit s rýží, ve vařící dobře propereme 2 lžíce rýže a zavaříme do připravené polévky.

Podobné recepty:

Rajská polévka s ovesnými vločkami, Pečené banány se slaninou, Dětská rajská polévka, Rajská polévka, Kyselá polévka - couračka