Hovězí plátky se žampiony
29.5.2008

hovězí plátky, cibule, sádlo, hl. mouka, sůl, pepř, kmín, čerstvé nebo sterilované žampiony
Jak na to:Plátky na krajích nařízneme, aby se nekroutily. Naklepeme, nasolíme a napepříme. Poprášíme je hl. moukou po obou stranách.Na sádlo si dáme cibulku. Když je lehce dohněda, dáme na ni plátky. Z obou stran necháme zatáhnout, nasypeme kmín. Zalijeme trochou horké vody a dusíme. Podléváme dle potřeby. Když je maso skoro měkké, přidáme nakrájené a oloupané žampiony. Když vaříme ze sterilovaných, můžeme dát i nálev.Je li potřeba, můžeme trochu zahustit. Podáváme s rýží, bramborem, hous. knedlíkem
Podobné recepty:Metropolitan hovězí steak, Zámecké plátky, Rajské jehly, Zapékané žampióny s bramborami a šlehačkou, Housky se žampiony zapečené se sýrem