Pstruh se zeleninou

29.5.2008
Potřebujeme:

4 ks pstruhů, špetku soli, trochu citronové šťávy, 1 ks pórku, 2 ks velké mrkve, 3 lžíce piniových oříšků, špetku estragonu, 2 lžíce másla a 2 lžíce oleje

Jak na to:

Rybu očistíme, opláchneme a osušíme. Osolíme je a pokapeme citronovou šťávou. Očištěný pórek a mrkve nakrájíme na jemné nudličky. Přidáme piniové oříšky, estragon, vše společně promícháme a orestujeme na rozehřátém másle. Orestovanou směsí naplníme pstruhy, položíme je do olejem vymazaného pekáčku a pečeme v troubě 30 minut. Hotové pstruhy ozdobíme koprem a plátky citronu. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory s petrželkou.

Podobné recepty:

Pstruh plněný sekanou petrželkou, Pstruh na bílém víně, Pstruh v batůžku, Rybářský pstruh, Pstruh v žampionech