Sýrová roláda s vlašskými ořechy

Potřebujeme:

na 1 roládu: sýr Eidam - plátek cca 1 cm, 2 Lučiny, tavený sýr Apetito, česnek dle chuti, nahrubo nastrouhané ořechy (dávám do malého mixéru - nesmí být na prach), šunka, hroznové víno (červené vypadá dekorativněji)

Jak na to:

- Eidam strčíme do igelitového sáčku a pečlivě uzavřeme (uzlík), vložíme do vroucí vody, poté co se sýr roztaví, dáme na vál a rozválíme na tenkou pravidelnou placku - POZOR, musíme pracovat velmi rychle, sýr tuhne.- poté placku potřeme směsí z Lučiny, taveného sýra, česneku a ořechů (pokud by byla směs moc tuhá, přidáme trošku mléka)- než roládu svineme, poklademe placku tenkými plátky šunky a pak dáme na její kraj řadu kuliček hroznového vína- svinutou roládu dáme v alobalu do ledničky ztuhnout- Lučina se dá nahradit vaničkovým měkkým tvarohem, já při výrobě vícero rolád smíchám tvaroh + lučinu + taveňák + ostatní- já osobně dělám směsi trochu více- ztuhlou roládu krájíme na plátky-

Podobné recepty:

Česneková-sýrová pomazánka na očka, Majonézový salát s jablky a ořechy, Šunkové závitky plněné hermelínem, Švestkový džem s vlašskými ořechy, Salát Waldorf