Pytlíkové kuřecí s kukuřicí a hráškem

Potřebujeme:

sáček - třeba mikrotenový nebo do mrazáku (je pevnější), kuřecí maso, kari koření, sůl, pepř, sojová omáčka, mražená kukuřice a hrášek, olej, hl. mouka

Jak na to:

1) Kuřecí maso si nakrájíme na střední kousky nebo nudličky, osolíme

2) do sáčku dáme hladkou mouku, kari koření, pepř a protřepeme

3) do sáčku s touto směsí dáme nakrájené kuřecí maso, zauzlujeme a protřepeme tak, aby masíčko bylo rovnoměrně obalené v této směsi

4) na pánvičce rozpálíme trochu oleje, vyjmeme kuřecí maso ze směsi a orestujeme dozlatova, (nevysypávejte ze sáčku, ale jednotlivé kousky dejte do oleje), jakmile je masíčko orestované, přidáme sojovou omáčku dle chuti, příp. přisolíme, přidáme mražený hrášek a kukuřici, podlijeme trochou vody tak, aby zelenina byla ponořená a povaříme cca 5 -10 minut, do zhoustnutí tak, jak chcete mít šťávičku hustou, kdyžtak můžete znovu podlít a ještě povařit, nemusí se vůbec zahušťovat, pustí to výborný sos a ještě masíčko není takovéto bílé vařené, ale krásně dozlatova propečené.
podáváme s uvařenou rýží

Podobné recepty:

Kuřecí soté s kukuřicí, Zapečená brokolice s kukuřicí a hráškem, Kuře s kukuřicí a hráškem, Kuřecí salát, Kuřecí diablo