Kuře s kukuřicí a hráškem

23.12.2011
Potřebujeme:

1 kuře, malé balení rozinek, 1 konzervu kukuřice, 1 mražený hrášek, 1 šlehačku, máslo, bylinkovou sůl, pepř a mletý bílý pepř, petrželku

Jak na to:

Kuře nakrájíme na porce, osolte bylinkovou solí, okořeňte mletým černým a mletým bílým pepřem z obou stran a nechte chvilku odstát.
Na pánvi roztaví asi třetinu obyčejného másla a kuřecí kousky na něm zprudka osmahneme. Maso osmahnuté do běla dejte do Jánské mísy nebo pekáče a zatím na výpeku orestujte scezené kukuřici, mražený hrášek a rozinky alespoň takových 7-8 minut.
Když bude zelenina s rozinkami orestovanou, nasypte ji i s celým výpekem na kuřecí maso, přidejte šlehačku, ještě jednou posypte černým a bílým pepřem a dejte do horké trouby dopéct. Pečte při teplotě 250 stupňů asi 30-45 minut.

Podobné recepty:

Těstovinový salát s modrým hroznem, Kuře six flaggs, Zapečená brokolice s kukuřicí a hráškem, Kuře na medu, Kuře podle Tamary