Svatební koláčky
3.11.2010

0,5 kg polohrubé mouky, 250 g 100% tuku (omega), 1 vejce, 1 žloutek, 7 dkg droždí, 3 lžičky cukru, 1/8 l mléka, drobenka, náplň dle chuti (tvarohová, ořechová, maková, povidla...), na potření máslo a rum
Jak na to:Z droždí, cukru a mléka připravíme kvásek. Do mouky nastrouháme tuk a vše propracujeme se vzešlým kváskem. Těsto nenecháváme kynout a ihned zpracujeme. Rozdělíme na části, rozválíme a vykrajujeme kolečka do každého kolečka vytlačíme důlek a naplníme, posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté troubě. Po vyjmutí z trouby ještě teplé potřeme rozpuštěným máslem s rumem.
Podobné recepty:Nekynuté koláčky, Linecké koláčky, Jurské svatební palačinky, Dolkové koláčky, Jáhlové koláčky s ovocem