Krůtí maso na víně

Potřebujeme:

650 g krůtího masa (nakrájené na plátky), 2 lžíce sádla, 3 cibule (nakrájené nadrobno), špetka mletého pepře, 1 lžíce vegety, půl lžičky mleté sladké papriky, půl lžičky mleté pálivé papriky, 200 ml červeného vína, 1 malý rajčatový protlak, sůl dle chuti, voda na podlití

Jak na to:

Maso omyjeme, nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. V hrnci na rozpáleném sádle prudce opečeme na obou stranách. Mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a šťávu necháme vydusit do tuku. Přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Zapráąíme sladkou i pálivou papriku a necháme zpěnit. Přidáme maso a promícháme. Zalijeme vínem, vmícháme protlak, dochutíme vegetou a krátce povaříme. Dle chuti osolíme.
Podáváme s rýží.

Podobné recepty:

Krůtí s olivami na víně, Krůtí ragů na bílém víně, Zapékané krůtí stehno, Krůtí stehna na slanině, Krůtí prsa s broskví