Gulášová polévka s mletým masem
17.6.2008

mleté maso, cibule, olej, brambory, sůl, pepř, sladká paprika, kmín, majoránka, masox, hladká mouka, česnek, magi dle chuti
Jak na to:Na oleji zpěníme cibulku a přidáme trochu mletého masa - stačí 30dkg. Když se maso trochu opeče, přidáme na drobné kousky pokrájené brambory, sůl, pepř, kmín, červenou papriku, masox a zasypeme hladkou moukou. Chvíli opékáme, aby polévka nebyla moc moukovatá a po chvíli zalijeme vodou. Když jsou brambory měkké, dochutíme česnekem, majoránkou, popř. magi. Pokud se nám zdá polévka moc řídká, zahustíme ji jíškou z hladké mouky. Podáváme nejlépe s domácími vdolky nebo chlebem.
Podobné recepty:Zelňačka z gulášovky, Chilli polévka, Chilli polévka, Pohanková polévka s uzeným masem, Pohanková polévka s uzeným masem