Kynutá bábovka

23.6.2008
Potřebujeme:

500 g polohrubé mouky, 150 g cukru, 150 g tuku, 4 žloutky, 1 kostečka droždí, 1/3 l mléka, citronová kůra, vanilkový cukr, 30 g rozinek, 40 g mandlí, 4 bílky, sůl

Jak na to:

Tuk utřeme s cukrem a se žloutky. Potom s moukou, mlékem a vzešlým droždím (trocha vlahého mléka s cukrem a troškou mouky) zaděláme těsto. Do promíseného těsta přidáme nastrouhanou kůru z citronu omytého horkou vodou,vanilkový cukr, omyté a osušené rozinky a spařené oloupané nakrájené mandle. Lehce vmícháme sníh z bílků, sůl a hned po vypracování dáme těsto do vymaštěné formy vysypané hrubou moukou. Plníme ji jen do 2/3,protože bábovka nabude.Necháme ji 1/2 hodiny kynout a pak ve středně vyhřáté troubě upečeme.Uvedené množství surovin je na velkou bábovku, kterou pečeme 1 hodinu.Bábovku ještě za tepla pocukrujeme.Pozn.Můžeme udělat i dvě menší bábovky ale ty už pečeme kratší dobu.

Podobné recepty:

Kynutá bábovka s kakaem, Majonézová bábovka, Šlehačková bábovka, Olejová bábovka, Bábovka z majonézy