Novoborská štika s pórkem

800 g filé ze štiky, 3 menší pórky (omyté, nakrájené na kolečka), 3 stroužky česneku (utřeného), 3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1 citrón, špetka mletého kmínu, sůl dle chuti, 2 větší sterilované kapie (nakrájené nadrobno), voda na podlit
Jak na to:Omyté filé osolíme, okmínujeme, zakápneme citrónovou šťávou a necháme 30 minut odležet. Pak filé zaprášíme moukou, pokrájíme na kousky a v hrnci na rozpuštěném másle po všech stranách osmahneme. Přidáme nakrájený pórek, česnek, mírně podlijeme vodou, promícháme a dusíme doměkka. Nakonec vmícháme nakrájené kapie a dle chuti osolíme.
Podobné recepty:Bylinková štika, Štika na smetaně, Plněná štika, Štika na šumivém vínu, Štika se šlehačkou