Bramborové vdolečky

450 gramů polohrubé mouky, 2 vařené brambory, 50 g krystalového cukru, 30 gramů Hery, 3/8 litru mléka, 25 gramů droždí, 1 žloutek, švestková povidla, tvaroh na strouhání, tuk na plech, sůl.
Jak na to:Prosetou mouku osolíme, osladíme, přidáme jemně nastrouhané brambory, mléko promíchané s rozpuštěným tukem a žloutkem a vše zpracujeme v nepříliš tuhé těsto. Vypracované těsto posypeme trochou mouky, přikryjeme utěrkou a necháme kynout. Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící stejně velké kousky, tvoříme bochníčky a necháme ještě na pomaštěném plechu vykynout. Pak je roztlačíme rukou na vdolečky, po stranách omastíme a upečeme je v předehřáté troubě. Upečené vdolečky natřeme povidly a posypeme tvarohem.
Podobné recepty:Vdolečky, Bramborové vdolky, Bramborové krokety, Bramborové vdolečky, Vdolečky z jogurtu