Rizoto z jednoho hrnce

Potřebujeme:

kuřecí (krůtí, vepřové) maso, kostičku bujónu, mražená zelenina, okurek, 2 sáčky rýže, sůl, pepř, sladká mletá paprika, olej, cibule

Jak na to:

Kuřecí nebo jiné masíčko nakrájím na kostičky ( množství dělám podle počtu strávníků kolem 500g), v tlakovém hrnci si osmažím drobně nakrájenou cibulku, přidám maso, osmahnu, osolím, opepřím, nakonec přidám mletou papriku, chvíli osmahnu, přidám kostičku bujónu, podliju vodou a podle druhu masa vařím 20-25 minut.Až unikne pára, otevřu hrnec, vsypu dva pytlíky rýže, doleju vodu a za občasného míchání vařím s rýží. Po deseti minutách přidám mraženou zeleninu, okurek (i s trochou šťávy). Může být i zeleninový sterilovaný salát, ale ten pak nevařím. Po dalších deseti minutách je hotovo. Nakonec můžeme přidat sterilovaný hrášek.Nezapomeňte míchat a dolévat vodu.

Podobné recepty:

Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Sójové rizoto, Vepřová krkovička se zeleninou z jednoho hrnce