Gratinovaná rajčata na rýži

Potřebujeme:

6 rajčat, 200 ml rýže, 200 ml sterilovaného hrášku, půlka cibule, 1 lžíce oleje, 1 vejce, 150 ml zeleninového vývaru, 60 g strouhanky, 80 g eidamu, čerstvé bylinky, sůl, pepř.

Jak na to:

Rýži připravíme obvyklým způsobem, před koncem varu přidáme hrášek a dusíme asi 5 minut společně s rýží. Omytá rajčata rozpůlíme. Cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo. Na rozehřátém oleji osmažíme cibuli. Zapékací misku vymažeme tukem a dno pokryjeme vrstvou rýže s hráškem. Navrch položíme plátky rajčat. Vývar smícháme s cibulí, ochutíme solí a pepřem a přilijeme k rajčatům. Strouhanku smícháme s vejcem a s nastrouhaným sýrem. Směs navršíme na půlky rajčat a pečeme asi 25 minut ve vyhřáté troubě. Hotový pokrm posypeme čerstvými bylinkami.

Podobné recepty:

Gratinovaná cuketa s rajčaty, Kuře s rýží, Pikantní kuře, Gratinovaná brokolice se sýrem a rajčaty, Vepřové nudličky se zeleninou