Šťavnatá mandarinková bublanina

15.7.2008
Potřebujeme:

1 citron, 250 g Hery, 250 g cukru, 1 vanilinový cukr, 4 vejce, 400 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 2 malé mandarinkové kompoty

Jak na to:

Citron důkladně omyjeme pod proudem horké vody a osušíme ho. Ostrouháme veškerou kůru, citron rozpůlíme a vymačkáme všechnu šťávu.Do mísy dáme změklé a na kousky nakrájené máslo. Přidáme cukr i vanil. cukr a ostrouhanou citronovou kůru. Vyšleháme krém a potom do něj po jednom zašleháme celá vejce. Smísíme mouku s práškem do pečiva a vymícháme hladké těsto.Slijeme mandarinky a necháme je v sítu okapat. Polovinu šťávy budeme používat, druhou část necháme vypít dětem. Asi třetinu ovoce nakrájíme na malé kousky a vmícháme do těsta.Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a rozetřeme do krajů. Povrch uhladíme a rozložíme po něm zbývající mandarinky. Pečeme ve vyhřáté troubě (170-180 st.) asi 45-50 minut. Pokud povrch koláče příliš rychle tmavne, překryjeme ho alobalem a dopečeme.Hotovou bublaninu necháme mírně prochladnout. Smísíme mandarinkovou šťávu s citronovou. Povrch bublaniny lehce propícháme vidličkou a pokapeme šťávou. Počkáme, až se veškerá tekutina vsákne.Bublaninu necháme úplně vychladnout a potom ji posypeme moučkovým cukrem.

Podobné recepty:

Mandarinková marináda, Lahodná bublanina, Bublanina, Rychlá bublanina, Bublanina