Pivní vuřty

Potřebujeme:

Láhev černého piva, špekáčky(točený salám,atd)-lepší jsou ty mastnější, pustí šťávu,chilli paprička, pepř, sůl, kečup-ostřejší, sladký-jak má kdo rád, cibule, může být i nakládaná okurka

Jak na to:

Nakrojíme špekáčky podélně asi do 3/4.Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a dáme do vytvořené, kapsy,nakrájíme na kolečka kyselou okurku a také vložíme,chilli papričky stači jen kousíček,který se opět vloží k ostatním surovinám.špekáčky takto plněné dáme do zapékací misky,pokud jich děláte hodně,tak je naskládejte svisle vedle sebe,aby se jich tam vic vešlo.Poté vše zalijeme 1/4 až 1/2 piva(zaleží na velikosti mísy) a kečupem.špekáčky musí být min.ze 2/3 zalité touto směsí.Mísu dáme do trouby a pečeme,dokud směs nemá tužší konzistenci.Aby se vytvořila na mase křupavá kůrka,je dobré mísu občas přiklopit a poté ji nechat zase chvíli odklopenou a péci.Podává se většinou s chlebem a druhý den je možne zbylou, omáčku použít na špagety.

Podobné recepty:

Pivní polévka, Pivní polévka, Pivní sýr, Pšenično-žitný z pivního kvásku, Pikantní utopenci