Velikonoční vajíčka

Potřebujeme:

Vajíčka: 350 g bílé nebo hořké čokolády, 50 g másla, 6 lžíce šlehačky, strouhaná kůra, 1 pomeranče
Na ozdobu: 225 g hořké čokolády, 225 g bílé čokolády, čokoládová rýže nebo barevné kuličky na zdobení cukrovoví

Jak na to:

Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu, přidejte máslo, šlehačku a pomerančovou kůru a dobře promíchejte. Odstavte a nechte při pokojové teplotě vychladnout asi 1 hodinu.

Pomocí kávové lžičky vykrajujte kuličky a rukou formujte vajíčka. Dejte do ledničky ztuhnout.

Nechte rozpustit zvlášť bílou a hořkou čokoládu na polevu. Vajíčka opatrně namáčejte v polevě a posypte ozdobkami.

Podobné recepty:

Velikonoční hrudka, Velikonoční hnízda, Velikonoční salát, Smaženice s droždím, Nudle s vajíčkem