Velikonoční vajíčka
22.7.2008

Vajíčka: 350 g bílé nebo hořké čokolády, 50 g másla, 6 lžíce šlehačky, strouhaná kůra, 1 pomeranče
Na ozdobu: 225 g hořké čokolády, 225 g bílé čokolády, čokoládová rýže nebo barevné kuličky na zdobení cukrovoví
Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu, přidejte máslo, šlehačku a pomerančovou kůru a dobře promíchejte. Odstavte a nechte při pokojové teplotě vychladnout asi 1 hodinu.
Pomocí kávové lžičky vykrajujte kuličky a rukou formujte vajíčka. Dejte do ledničky ztuhnout.
Nechte rozpustit zvlášť bílou a hořkou čokoládu na polevu. Vajíčka opatrně namáčejte v polevě a posypte ozdobkami.
Velikonoční hrudka, Velikonoční hnízda, Velikonoční salát, Smaženice s droždím, Nudle s vajíčkem