Kokosový mramor

21.7.2008
Potřebujeme:

Půl sáčku kokosu, 1a půl hrnku prosáté polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 2 bílé jogurty, nebo tři čtvrtě velkého, šlehačka, rozmačkané kousky čokolády, např.velikonočních zajíčků, kypřící prášek do pečiva a tak jedno až 3 vejce A do druhé půlky těsta potom několik lžic/ třeba 6/ kakaa Granka, no a nahoru drobenka z kousku Hery a hrubé mouky a práškového cukru, nebo čokoláda nebo ovoce...

Jak na to:

Všechno z prvního odstavce smícháme dohromady, jedno v jakém pořadí, na maličký plíšek dáme pečící papír, nejlépe po celé ploše, nalijem někam doprostřed asi půlku toho těsta s kokosemdo druhé půlky přidáme těch 6 lžic Granka a zamícháme a pak to místy nalijeme do té světlé poloviny těsta, mělo by to být tak akorát tekuté, že se to samo zarovná.Nakonec můžeme posypat drobenkou nebo ovocem, nebo kousky čokolády, třeba z velikonočních zajíčků. Do vyhřáté trouby, na 150 stupňů a asi 30 minut, ale spíš do toho píchat párátkem, až se to přestane lepit, tak je to ono. Pak vyndat z trouby a nechat vychladnout, potom opatrně vyndat i s papírem a pěkně to přendat na talíř.

Podobné recepty:

Hrnková šlehačková bábovka, Londýnské řezy, Piňa Colada, Sněhové řezy s hroznem, Řezy Bounty