Ořechové rohlíčky s pařížským krémem a čokoládou
Na spodek potřebujeme:4 bílky, 35 dkg cukru krupice, 20 dkg mletých ořechů (pravděpodobně bude potřeba větší množství), 1 vanilkový cukr
Na krém potřebujeme:30dkg másla, 10dkg mletého cukru, 3vejce, 15dkg krystalu, 1 vanilkový cukr Čokoládu na vaření a 100% tuk na namáčení povrchu rohlíčků.
Ušleháme 4 bílky a jemně stěrkou vmícháme 35dkg cukru krupice, 20dkg mletých ořechů a 1 vanilkový cukr. Těsto musí trochu ze stěrky upadávat, nesmí být moc těkavé, jinak bychom měly rohlíčky takové placaté, rozteklé a nebyly by tak hezké Dáváme na pečící papír a sušíme na 100stupňů asi 40minut , možná déle, dle toho, jak zhnědnou a dávám 3 plechy nad sebe. IHNED po vytažení z trouby obrátíme rohlíčky i s papírem vzhůru nohama a položíme na ten papír mokrou utěrku. .Rohlíčky dávám na plech tím tlačítkem, kterým se dávává krém. PO nanesení na plech počkám cca 10 minut než je dám do trouby, prý se pak moc nerozjedou. Na ně dáme pařížský krém a na to rozpuštěnou čokoládu s tím 100% tukem.
Podobné recepty:Vánoční ořechové rohlíčky, Rohlíčky s pařížským krémem, Medové rohlíčky, Pařížské rohlíčky, Čokoládové rohlíčky