Štika s hořčičnou omáčkou

20.7.2008
Potřebujeme:

4 plátky štiky po 180 g, sůl, čerstvě mletý pepř, šťáva z půlky citrónu, 20 g másla, 200 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce zakysané smetany, 2 žloutky, 2-3 lžíce jemně pikantní hořčice, 1 lžíce jemně nasekaného kopru, 2 lžíce sekané petrželky, 2 lžíce čerstvé bílé strouhanky.

Jak na to:

Plátky ryby opláchneme a osuąíme. Vetřeme do nich sůl s pepřem a pokapeme citrónovou šťávou. žáruvzdornou nádobu vymažeme máslem a plátky štiky do ní poskládáme. Troubu předehřejeme na 200 °C Smícháme zbývající přísady a rybu směsí zalijeme. Vložíme do trouby a pečeme 15-20 minut.

Podobné recepty:

Bylinková štika, Štika na smetaně, Plněná štika, Mořská štika pod sýrem, Mořská štika pod sýrem