Thajské kešu kuře

Potřebujeme:

2 kuřecí prsa (cca 500 gramů), 100 gramů kešu oříšků, 4 stroužky česneku utřené nebo nasekané, 1 zelená thajská chilli paprička (lze nahradit 1/2 lžící zelené kari pasty), 3 šalotky nasekané na hrubo, 2 rajčata, 1 žlutá paprika nakrájená na nudličky, 1 lžička umletého galangalu (siamský zázvor), 1 lžíce palmového cukru, 3 lžíce rybí omáčky, 2 lžíce oleje na smažení

Jak na to:

Kešu oříšky (můžeme na hrubo nasekat) opražíme na suché pánvi. Kuřecí prsa nakrájíme na 2-3 centimetrové kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a rozkrojíme na osminky. Ve woku rozpálíme olej, osmažíme krátce česnek a chilli papričku (kari pastu), přidáme maso a smažíme až změní barvu (cca 2 minuty). Přidáme šalotku, rajčata, galangal, rybí omáčku a cukr. Promícháme a dusíme 2-3 minuty. Přendáme na talíř a porce posypeme opraženými kešu oříšky. Podáváme s rýží basmati.

Podobné recepty:

Kořeněné oříšky, Salát z hroznového vína, Kuře na pivě, Dip z pečených paprik, Těstoviny se sýrovou omáškou s kešu