Císařský závin

Potřebujeme:

70 g čokolády, 70 g cukru, 70 g neloupaných mandlí, 3 žloutky, 2 lžíce strouhanky, 2 hřebíčky, trochu citronové kůry, skořice, 2.5 dl sladké smetany, 6 žloutků, 1 lžička mouky, 50 g vanilkového cukru TESTO: 240 g hladké mouky, 1 lžíce oleje, 1.25 dl vlažné vody, střik vinného octa nebo citronové šťávy, sůl

Jak na to:

1. Do 70 g čokolády v teple rozměklé vmícháme rychle 70 g cukru, 70 g neloupaných, jemně nakrájených mandlí, 3 žloutky, trochu citronové kůry a skořice, dva utlučené hřebíčky a 2 lžíce ustrouhané housky.

2. Z 2.5 dl sladké smetany, 6 žloutků, kávové lžičky mouky a 50 g vanilkového cukru uděláme smetánku, kterou pilně šleháme, až je náležitě prochlazena.

3.Z přísad uhněteme a jemně vytáhneme těsto. Natřeme na ně nejprve na píď široký pruh ze smetánky, potom pruh z čokoládové nádivky a tak pokračujeme ve střídavých barvách, až se všechno spotřebuje a celý závin černožlutě je natřen.

4. Sbalíme ho pak, upečeme a podáváme s vanilkovým cukrem.

Podobné recepty:

Závin z listového těsta s hlívou, Zelný závin, Jablkový závin s marcipánem, Jablkový závin s marcipánem, Jablkový závin