Kapr po mohamedánsku

18.7.2008
Potřebujeme:

Kapr cca 700 g, 4 polévkové lžíce oleje, 2 polévkové lžíce konopného oleje, 1 polévková lžíce sójové omáčky, 1 menší posekaná cibule, 1 rozetřený stroužek česneku a trochu posekané česnekové natě, 1 polévková lľíce sherry, 1 polévková lžíce octa, 1 polévková lžíce cukru, 1 polévková lžíce škrobové mouky, 1 kávová lžička zázvoru, sůl

Jak na to:

Vykuchaného kapra omyjte v tekoucí vodě a podélně rozdělte. V dobře rozpáleném oleji opečte po obou stranách, až je maso měkké. V misce roząlehejte přísady: sójovou omáčku, sherry, ocet, cukr, sůl, rozetřený česnek, zázvor a škrobovou moučku. Na pánev nalijte malé množství konopného oleje, připravenou směs a míchejte do zhoustnutí. Kapra vložte na mísu hřbetem nahoru a zalijte upravenou omáčkou.

Podobné recepty:

Kapr po mlynářsku, Kapr se sýrem, Kapr na modro, Pikantní kapr, Kapr na jablkách