Hovězí dušené s kapustou a kroupami
22.7.2008

500 gramů hovězího masa, 400 gramů kapusty, 200 gramů krup, 1 cibule, majoránka, kmín, mletý pepř, sůl, dvě lžíce rostlinného tuku nebo také možno oleje.
Jak na to:Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené maso, trochu podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme skoro do měkka. Občas zamícháme a podle potřeby podlijeme. Pak přidáme na nudličky nakrájenou omytou kapustu a propláchnuté nevařené kroupy. Osolíme, opepříme, přisypeme trochu kmínu a majoránky, zamícháme a dusíme do měkka. Podáváme s bramborami nebo s celozrnným chlebem.
Podobné recepty:Hrachová polévka s kroupami, Dušené vepřové maso s kapustou, Houbofleky, Hovězí maso dušené na hořčici, Hovězí maso dušené na hořčici