Halí,belí kuře v zelí

Potřebujeme:

Menší hlávku zelí,trochu kysaného zelí(nemusí být), anglickou slaninu, celé kuře, sůl a grilovací koření.

Jak na to:

Vezmeme si pekáč nebo zapékací mísu,na dno mísy dáme na jemno nakrájené hlávkové zelí,které smícháme s trochou kysaného zelí.Na zelí položíme osolené a grilovacím kořením posypané kuře.Kuře obložíme anglickou slaninou,můžeme dát i dovnitř.Zalijeme trochou vody,zakryjeme víkem a dám péct do vyhřáté trouby.Peče se asi hodinku bez podlévání. Vlastně to strčíte do trouby a nemusíte se o to starat,stačí to tak za 45min zkontrolovat a kdo chce křupavou kůrku tak před koncem pečení sundá víko.Dobrou chuť.

Podobné recepty:

Halí beí kuře v zelí, Kuře na kysaném zelí, Kuře na kysaném zelí, Kuře na kyselém zelí, Kuře na pivě plněné zelím