Kynutý moravský koláč

1 kg polohrubé mouky, 150 g cukru, 200 g másla, 3-4 žloutky(dle velikosti), 50 g droždí, 500 ml mléka acitrónová kůra
Jak na to:Uděláme klasický kvásek(droždí a vlažné mléko s trochou mouky).Klasickým postupem uděláme vláčné hladké těsto,a necháme vykynout.Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále , rozdělíme na 4-6 stejných kousků a zakulatíme , vytvoříme placku , naplníme tvarohovou nádivkou , dobře uzavřeme a položíme na plech.Vytvoříme opatrně placku tak aby nám nepraskla a nevytekla nápŇ.Potřeme marmeládou(dle chuti),okraje potřeme vajíčkem , posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté troubě. DROBENKA:polohrubá mouka , cukr moučka , máslo a vanilkový cukr-to vše spojíme až je z toho drobenka
Podobné recepty:Koláč jako kynutý, co nekyne, Skoro kynutý rychlý koláč, Kynutý koláč bez kynutí, Jablečný koláč kynutý, Kynutý koláč