Rajská omáčka

5.8.2008
Potřebujeme:

Olej, Hladká mouka, Kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), Cibule, 150 g rajského protlaku, 20 kuliček pepře, 1-2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, sůl, cukr, ocet – citronová šťáva, 7-8 dcl vývaru

Jak na to:

1. Na rozpáleném tuku osmažíme během 10 minut zeleninu na kostičky a cibuli

2. Přidáme mouku a za stálého míchání uděláme jíšku

3. Vmícháme koření, zalijeme teplým vývarem, řádně rozmícháme a vaříme asi 30 minut. Ke konci vaření vmícháme protlak a přisolíme.

4. Zeleninu vyjmeme, zbavíme koření a rozmixujeme

5. Směs vrátíme do omáčky, rozmícháme a dochutíme cukrem, pepřem, citronovou šťávou a ještě chvíli povaříme.

Podobné recepty:

Plněné papriky, Italská základní rajská omáčka, Rajská omáčka, Rajská omáčka s paprikami aneb neplněné papriky, Rajská pro batolata