Indonéské masové krokety
5.8.2008

500 g jemně mleté masové směsi, 2 krajíčky chleba, 2 vejce, 2 šalotky s natí, 2 strouřky česneku, 1 lřička mletého zázvoru, půl lřičky muąkátového oříšku, 1 lľíce citrónové šťávy, olej na smažení, sůl a pepř.
Jak na to:Smísíme maso, jemně rozdrobený chleba, řloutky, nakrájené šalotky, rozetřený česnek, zázvor, muškátový oříšek, citrónovou šťávu a osolíme a opepříme podle chuti. Tvoříme šišky dlouhé 5 cm a silné 1,5 cm, obalujeme je v rozšlehaných bílcích a smažíme je v rozpáleném oleji dohněda. Před podáváním ozdobíme pažitkou.
Podobné recepty:Bramborové krokety, Hermelínová rychlovka, Brokolicové krokety, Brokolicové krokety, Krokety z bramborové kaše