Rybí krokety se žampiony

6.8.2008
Potřebujeme:

300 gramů vařeného nebo dušeného rybího masa (hodí se i filé), máslo, hladká mouka, 50 gramů žampiónů, 2 vejce, 50 gramů strouhané housky, 2 dl mléka, sůl, pepř, olej
Na obalení: 1 vejce, 1/2 dl mléka, strouhanka, hladká mouka

Jak na to:

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem a za stálého míchání utvoříme bešamel, osolíme a opepříme. Do chladnoucí omáčky vmícháme vejce, vykostěné rybí maso, nakrájené houby, strouhanku. Vytvoříme tužší těsto, tvoříme z něj menší kuličky, obalíme v klasickém trojobalu a na rozpáleném oleji opečeme.

Podobné recepty:

Květákové krokety se žampiony, Rybí filé se žampiony, Rybí krokety s bramborovou kaší, Hermelínová rychlovka, Bramborové krokety