Vepřový perkelt se šlehačkou

Potřebujeme:

400 g libového vepřového masa (kýta, plec), 1 střední cibule, 2 lžíce tuku nebo sádla, 1,5-2 lžičky sladké mleté papriky, sůl, 2 lžíce hladké mouky, 3-4 lžíce rajského protlaku, nebo kečupu, 2-4 stroužky česneku, 1 dl běžné zakysané smetany nebo šlehačky

Jak na to:

Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dozlatova. Vmícháme papriku, necháme jen zpěnit a hned vmícháme maso (plec krájíme na větší kostky, kýtu na menší plátky, které rozťukneme a osolíme).Necháme opéct po všech stranách, přisypeme hladkou mouku, necháme osmahnout a vše za stálého míchání podléváme vývarem.Papiňák uzavřeme a necháme maso udusit doměkka, asi 30-40 min.Po otevření hrnce vmícháme do vařící se omáčky rajčatový protlak, prolisovaný česnek, případně dosolíme, nakonec zjemníme omáčku smetanou a krátce prohřejeme.

Podobné recepty:

Vepřový bůček s bambusovými výhonky, Kuřecí perkelt, Krvavá tlačenka, Maďarský perkelt s noky, Půlnoční chlebíček