Jarošovské jablečné kožíšky

Potřebujeme:

5 vrchovatých lžic polohrubé mouky, 2-3 vejce, 1/2 litru mléka, 1/2 kávové lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, lžička krupicového cukru, kávová lžička mleté skořice, 2-3 nahrubo nastrouhaná jablka, hrst rozinek a trochu oleje na smažení

Jak na to:

V míse si rozmícháme mouku, kypřící prášek, sůl, cukr, skořici a vejce. Postupně přiléváme mléko a metličkou vymícháme na řidčí těsto, do kterého přidáme nahrubo nastrouhaná jablka a rozinky. Vše důkladně promícháme a naběračkou naléváme na rozehřátou a olejem omaštěnou pánev. Doporučuji nalévat menší lívanečky, které se snadněji obracejí.

Podobné recepty:

Francouzské jablečné nebo špenátové palačinky, Špenát neobvykle, Drobenkový koláč s tvarohem a jablky, Jablečné harule - placky, Jablečně-hrušková kaše