Cikánská omáčka

30.9.2008
Potřebujeme:

anglická slanina 100gr, rajský protlak 1 lžíce, sterilovaná okurka 3 ks, mletá sladká paprika, mletý černý pepř, česnek 3 stroužky, sůl, paprika 1 - 2 ks, cibule 1 ks, rajče 2 - 3 ks, žampiony 3 ks

Jak na to:

Slaninu nebo jinou uzeninu nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme nahrubo a česnek nakrájíme na plátky. Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky. Houby nakrájíme na plátky a okurky na nudličky. V hluboké pánvi zlehka osmahneme slaninu a cibuli. Přidáme česnek, papriky, okurky a houby. Vše osolíme a zaprášíme mletou paprikou. Přimícháme rajský protlak a asi 4 minuty dusíme. Těsně před dokončením přidáme oloupaná a na čtvrtky nakrájená rajčata. Dochutíme solí a mletým pepřem

Podobné recepty:

zapeČenÝ tĚstovinovÝ mazec,hotové za 30minut., Cikánská houbová omáčka, Cikánská pečeně, Cikánská roštěná, Ruská omáčka