Zelné závitky s mletým masem

Potřebujeme:

1 velké hl. zelí , 1/2 sáčku kysaného zelí, 1/2 kg mletého masa, česnek,majoránka a koření na mletá masa,cibule,trocha strouhanky,vejce ,sůl, pepř,velký kečup,2 lístky bobkového listu,ocet,cukr

Jak na to:

ochutíme klasickým způsobem ml. maso: sůl,pepř,cibule,čenek,majoránka,vejce a na zpevnění strouhanku a trochu koření na mletá masa,uděláme malé válečky. Celou hlávku zelí spaříme v horké vodě,po chvíli vyndáme a dole u košťálu nařízneme vrchní list až se uplně uvolní,sloupneme a dáme stranou,na další list celé opakujeme,je to snadné. Listů si oddělíme podle počtu závitků,já jich dělám 8. Jednotlivý listy na tvrdé části rozklepeme trochu paličkou a pak už balíme jednotlivé válečky masa do listů,spíchneme opatrně párátky.Na dno hrnce si natrháme trochu zelí z hlávky -tak aby se zakrylo dno a na to pak skládáme závitky párátkama dolů.Přidáme pokrájené kysané zelí a zalijeme celým kečupem,osolíme,trochu ocukrujeme a přidáme bobkový list.Přiklopíme poklicí a dusíme asi hodinu bez míchání. Pak opatrně promícháma a dochutíme a podáváme s bramborovou kaší,nebo s bramborem.

Podobné recepty:

Zelné závitky, Závitky z čínského zelí, Zelné závitky, Zelné taštičky, Zelné taštičky