Bábovka

4.11.2010
Potřebujeme:

25dkg hladké mouky, 20dkg cukru krupice, 4 vajíčka, 1 šlehačka, 1 prášek do pečiva, citronová kůra

Jak na to:

Vajíčka ušleháme s cukrem, ale jenom chvilku a potom přidáme zbytek všech surovin, pečivový prášek dávám až poslední. Dobře vše zamíchame a nalijeme do vymaštěné a strouhankou nebo hrubou moukou vysypané formy. Pokud chcete mít bábovku mramorovou, tak do asi 1/3 těsta dejte 2 lžíce hořkého kakaa. Pečeme asi na 170 stupňů tak půl hodiny, když píchnete do bábovky špejlí tak se nesmí lepit.

Podobné recepty:

Majonézová bábovka, Šlehačková bábovka, Olejová bábovka, Bábovka z majonézy, Piškotová bábovka