Hermelínové kuře

Potřebujeme:

1 celé kuře, 2 hermelíny, 2 smetany ke šlehání, kari, sůl, pepř, 1 stroužek rozmačkaného česneku (i více podle chuti), petrželka

Jak na to:

Kuře omyjeme,naporcujeme,osolíme a posypeme podle chuti pepřem,kari a česnekem.Maso naskládáme do mírně vymazaného pekáče máslem,přidáme na plátky nakrájené hermelíny a to celé zalijeme dvěma šlehačkami.Pečeme zakryté 35-40 minut při 200 stupních.V průběhu pečení občas maso polijeme vypečenou šťávou.Nakonec přidáme hrst nasekané petrželky,vše v pekáči promícháme a dáme odkryté ještě na 5 minut do trouby.

Podobné recepty:

Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře, Uzené kuře, Kuře na soli