Vinschgauske pary

Potřebujeme:

400 ml vody, asi 35°C 100g kvásku (dávala jsem třístupňový, dá se dát i normální), 150g špaldové mouky celozrnné, 350g žitné mouky celozrnné, 10g soli, 2g koriandru drceného, 3g semínek fenyklu, 2g kmínu celého

Jak na to:

Pozor, těsto je hodně hutné, není tuhé, ale spíš těžké.
Z těsta udělat bochánky velikosti asi jako pěst, a vždy spojit 2 dohromady (dát na plech těsně vedle sebe). Z tohoto množství uděláte 4 páry.
Peče se v předehřáté troubě prvně na 220°C, pak na 170°C cca. 25 minut.

Podobné recepty:

Párková polévka, Pařené filé z krokodýla, Fazolky na cibulce, Čočková polévka , Ryby marinované v bylinkovém oleji