Domácí pařížák

28.9.2008
Potřebujeme:

100g hořkého kakaa, 400ml studené vody, 250g tuku (př.Hera), 100g cukru krupice, 2 vejce, 2 balíčky dětských kulatých piškotů

Jak na to:

Kakao rozmícháme ve studené vodě a za stálého míchání svaříme, až vznikne hustá hmota, kterou necháme důkladně vychladnout. Zatím utřeme tuk s cukrem a nakonec přidáme 2 vejce (důkladně zpracovat, aby se to pak všechno dohromady nesrazilo, ideální je použití šlehače). Do hmoty postupně zašleháváme vychladlou kakaovou hmotu a nakonec opatrně vmícháme 2 balíčky piškotů. Nalijeme do vymazané a vysypané (třeba mletými ořechy)dortové formy, necháme v lednici několik hodin ztuhnout.

Podobné recepty:

Domácí špaldové bio piškoty, Domácí becherovka, Citronová bábovka, Fazolový prívarok s klobásou, Jurské fazolovice