Plněná kachní roláda
28.9.2008
Kačena, nejlépe domácí, nádivka:menší cibulka, 20dkg šunka, 4 vajíčka, petrželka, muškátový oříšek, sůl pepř
Jak na to:Kačena se musí vykostit, dělala jsem to poprvé a myslím, že to zvládne každá z vás, chce to ostrý nůž, a trpělivost, příprava nádivky, osmahneme, nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou šunku a po opražení se přidají vejce, nesmaží se moc, jen tak na řídko, ještě to zhoustne při pečení v troubě.Osolí se a opepří podle chuti, nastrohá se trocha muškátového oříšku.Vychladlá směs se potře na vykoštěnou a osolenou kachnu, pak se zabalí a sváže provázkem,peče se to asi tak hodinu do zlatova.
Podobné recepty:Plňená roláda, Roláda plněná šlehačkou, Kachní prsa se zelím, Kachní prsa na grilu, Medové kachní prsa