Domácí houstičky

Potřebujeme:

kilo hladké nebo polohrubé mouky, 250 ml šlehačky může být i zakysaná, 0,5 l mléka (dolévat dle potřeby), 6 dkg droždí, 1 vejce, trochu cukru na kvásek. Na pomazání 1 vejce a 5-6 lžic sádla nebo oleje a ozdobení : kmín celý, slunečnicová nebo dýňová semena, sezam, sůl a nebo to co má kdo rád.

Jak na to:

Ze všech přísad připravíme klasické kynuté těsto a necháme vykynout, pak vytvarujeme z uvedeného množství cca 16 bochánků (podle toho jak chceme velké) pomažeme vejcem a posypeme tím na co máme chuť (semena) a dáme péct. Po upečení ještě horké houstičky pomažeme sádlem nebo olejem a můžeme se pustit do ochutnávání.

Podobné recepty:

Domácí houstičky, Martinské houstičky, Sladké housky, Houstičky, Slané houstičky