Borůvková buchta ze zakysané smetany
170g másla, 170g cukru krupice, 3 velká vejce, 220g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce zakysané smetany, 200g borůvek (mimo borůvkovou sezónu používám mražené)
Jak na to:Máslo, cukr a celá vejce utřeme (já to dělám v robotu, ale když je máslo hodně změklé, jde to dobře i v míse vařečkou), přidáme mouku a prášek do pečiva - je to hodně husté, pak do hmoty vetřeme kysanou smetanu a borůvky (ty opatrně, když jsou čerstvé, snadno se rozmačkají a pak je celá hmota fialová, mražené tam dávám hned z mrazáku a tak se nerozmačkají)dáme do vymazané a vysypané formy (já mám o průměru 26 cm - to je na tuhle dávku těsta asi příliš velká, lepší je, pokud máte, použít formu cca o průměru 22 cm)pečeme při 180°C asi 50 minut - zkoušejte špejlí, v naší velké formě je to pečené mnohem rychleji.
Podobné recepty:Nepečený dortík ze zakysané smetany, Vynikající buchta s pudinkem a ovocem, Lívance ze zakysané smetany, Hokejová buchta, Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou