Čínské kostky z hovězího masa
10.11.2008

1/2 kg hovězího masa ze svíčkové nebo roštěnce, lžíci oleje, 2 lžíce sójové omáčky, sůl pepř, celer, 2 cibule, 2 dl vody nebo vývaru, 250 g žampionů, lžíci škrobové moučky
Jak na to:Hovězí maso nakrájíme na kostky, opečeme na rozpáleném oleji, vyjmeme, přidáme sójovou omáčku, osolíme, opepříme, vyndáme a odstavíme na nějaké teplé místo. Na zbylém oleji osmahneme na proužky nakrájený celer a cibuli a na plátky nakrájené houby, podlijeme a podusíme. Vložíme zpět maso, zalijeme škrobovou moučkou rozmíchanou ve 3 lžících vody a za stálého míchání povaříme.
Podobné recepty:Hovězí maso se sójovými klíčky, Čínské zelí s ovocem, Sikulská polévka, Ukrajinský boršč, Hovězí kostky na hořčici