Hraběnčin závin

Potřebujeme:

Těsto: 1 hera, 4 žloutky (z bílků + 16 dkg cukru ušleháme sníh), 12 dkg moučkového cukru, 45 dkg hladké mouky, půl prášku do pečiva Náplň: nahrubo nastrouhaná jablka skořice, rozinky, nasekané ořechy tuhý sníh ze 4 bílků + 16 dkg cukru

Jak na to:

Těsto zpracujeme na vále. Jednu třetinu odkrojíme a dáme ztuhnout do mrazáku. Zbylé těsto vyválíme na placku a rozprostřeme na vymazaný plech vysypaný strouhankou.
Vrtvu těsta poklademe nastrouhanými jablky, přidáme skořici, rozinky a vlašské ořechy.
Pak ušleháme ze čtyř bílků a 16 dkg cukru tuhý sníh, který rozetřeme na jablka. Povrch pak po celé ploše postrouháme ztuhlým těstem z mrazničky.
Pečeme v předehřáté střední troubě.

Podobné recepty:

Závin z listového těsta s hlívou, Zelný závin, Jablkový závin s marcipánem, Jablkový závin s marcipánem, Jablkový závin