Španělský ptáček

hovězí plátky z hov. zadního nebo roštěné, cibule, sádlo, hořčice, párek, kyselá okurka, vajíčka, špek, hl. mouka, nit, sůl, pepř
Jak na to:Plátky masa si naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme obyč. hořčicí, poklademe párkem, cibulí, vajíčkem natvrdo, kys. okurkou, špekem. Zavineme a ovážeme nití. Obalíme v hl. mouce. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme kousek slaniny. Na ní dáme zprudka opéct závitky (můžou se zprudka opéct vedle na tuku a pak přendat na cibulku, dělám jak kdy, taky podle času) když jsou ze všech stran opečené, podlijeme trochou vody a dusíme. Dochutíme šťávu hořčicí, lákem z okurek, solí, pepřem. Můžeme dát do šťávy vyvařit 1-2 kys. okurky pro chuť.Měkké ptáčky vyndáme, rozmotáme je z nitě, dáme do čistého kastrolu. Šťávičku většinou zahušťovat nemusíme, mouka zahustí, kdyby bylo přeci potřeba, tak dohustíme trochou tmavé jíšky Knorr nebo hl. moukou ve vodě. Přecedíme na ptáčky a podáváme.
Podobné recepty:Španělský ptáček podle babiček, Španělský rybí salát, Krevety po španělsky, Pstruh po španělsky, Grilovaný španělský salát s jablky a piniovými oříšky