Sladkokyselá omáčka

8.12.2008
Potřebujeme:

1 mladá cibulka, 3 lžíce ananasu (čerstvého nebo v konzervě), 4 lžíce medu (nejlépe květového), 4 lžíce sójové omáčky (světlé), 4 lžíce sherry, 2 lžíce sezamového oleje, 2 lžíce kečupu, 4 lžíce ovocného octa, 75 ml studené vody, 2 lžičky škrobu, trocha ananasové šťávy

Jak na to:

Cibulku opláchneme a hlavičku nakrájíme na malé kroužky nebo proužky. Ananas nakrájíme na velmi drobné kousky. Škrob rozmícháme ve studené vodě na jemnou kaši. Do hrnce si vložíme med, sójovou omáčku, sherry, olej, ocet, kečup a vše dobře promícháme. Do vzniklé směsi přidáme cibulku a ananas. Směs přivedeme do varu a zahustíme připraveným škrobem.

Podobné recepty:

Cibulová omáčka, Sladkokyselá zálivka (nálev), Sladkokyselá zálivka (do salátů-rajčatového, okurkového ....), Indonésie, Ředkvičkový salát se sýrem