Cibulová omáčka

16.1.2011
Potřebujeme:

Cibule, tuk (olej nebo máslo), hladká mouka, smetana či mléko, cukr, sůl a citronová šťáva na dochucení

Jak na to:

Cibuli očistíme a nasekáme na drobno.Zpěníme ji na rozpáleném tuku, opékáme až začne zlátnout.Pak přidáme hladkou mouku a osmahneme jíšku.Rozředíme vodou a povaříme.Přidáme mléko či smetanu.Ochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou (aby byla správně sladkokyselá). Pokud použijete olej a pak mléko, přidejte na konec kousek másla (zlepší chuť).Podáváme nejčastěji s bramborem a hovězím vařeným.

Podobné recepty:

Cibulová omáčka , Cibulová omáčka, Čínské vejce s cibulovou omáčkou, Cibulová omáčka , Pálivá cibulová omáčka