Domácí ovarová
1 vepřové koleno nebo kousek vepřové hlavy (asi 1/2 kilogramu), asi 2 litry vody, sůl, nové koření, celý pepř, česnek, 1 cibule, 50 gramů chrup nebo krupek, masox, majoránka.
Jak na to:Pečlivě očištěné, opálené, opláchnuté koleno (nebo hlavu) vložíme do studené vody, osolíme, uvedeme do varu, přidáme nové koření, pepř, pokrájený česnek a cibuli na malém plaménku vaříme do změknutí masa. Mezitím přebereme kroupy, propláchneme vodou, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Potom je odcedíme, propláchneme studenou vodou a vložíme do procezeného vývaru. Přidáme maso pokrájené na kostičky, masox, rozemnutou majoránku a polévku necháme přejít varem.
Podobné recepty:Ovarová polévka, Domácí špaldové bio piškoty, Domácí becherovka, Citronová bábovka, Fazolový prívarok s klobásou