Špenátové bochánky s kuřecími kousky

Potřebujeme:

Na cca 12 bochánků: 1 mražené listové těsto, 2 mražené špenátové protlaky, 500 g kuřecích prsíček, strouhaná cihla
Do špenátu: 2 vajíčka, dle chuti česnek, sůl, cibulka osmažená na másle
Před zapečením: 1 rozmíchané vajíčko, pepř, provensálské koření.

Jak na to:


Orestujte na troše oleje kuřecí prsíčka nakrájená na nudličky, osolená a opepřená. špenát rozmražte, osolte, očesnekujte a přidejte cibulku osmaženou do zlatova na másle.
Orestované měkké maso smíchejte se špenátem. Listové těsto rozválejte na zhruba 1 - 2 mm silný plát a rozkrájejte na čtverečky zhruba 10 x 10 cm (Vy zručnější můžete dělat i menší čtverečky, aniž by se těsto při balení protrhlo). Na každý čtvereček dejte doprostřed trochu sýra, jednu až dvě vrchovaté polévkové lžíce špenátu s masem a opět posypte trochou sýra. Spojte všechny čtyři cípečky tak, aby špenát neměl kudy vytéct. Bochánky potřete rozmíchaným vajíčkem, posypte trochu pepřem a provensálským kořením. Pečte na pečícím papíře při 200 - 220 stupních dozlatova.
Bochánky jsou výborné teplé i studené.

Podobné recepty:

Plněné špenátové taštičky, Špenátové karbanátky, Bochánky , Špenátové pirohy z listového těsta, Jehněčí steak se špenátovými listy na česneku