Pita (suchá obilná placka)

Potřebujeme:

400 g pšenické mouky celozrnné(můžeme smíchat v poměru 1:1 s pšeničnou moukou hladkou nebo ovesnou, kukuřičnou či žitnou) cca 150 ml vody a 2 ČL soli

Jak na to:

Mouku dáme do mísy, přidáme sůl a s vodou vypracujeme těsto. Vodu přidáváme pomalu, těsto musí být tužší, musí se však nechat válečkem rozválet na tenko. Těsto necháme pod miskou na válu 30 minut odpočinout. Pak jej rozdělíme na několik kousků (podle velikosti pánve nebo plotýnky), vytvarujeme koule a ty postupně rozválíme válečkem na tloušťku asi 2 mm. Placky pečeme buď přímo na plotýnce elektrického sporáku nebo na plotně, nebo na suché těžké pánvi. Při pečení plackami pohybujeme a několikrát je přehodíme. Jednu pitu pečeme asi 10 minut.

Podobné recepty:

Pita chlebíčky s cottage sýrem, Pizza - pita, Pizza - pita, Libanonská placka, Prašivá placka